14/09/2015

Figueres guardonada al certamen de Viles Florides

El passat 9 de setembre es varen entregar les distincions a les viles florides, l’acte de lliurament enguany va ser duta a terme a St. Hilari Sacalm.

 

Figueres ha estat distingida amb tres flors d’honor, agraïm al jurat haver tingut en compte l’esforç fet durant tot l’any.

La convocatòria de Vila florida, no premia la quantitat de flors que disposa un municipi, si no la gestió de la jardineria en quant a sostenibilitat i conscienciació que té.

En la campanya 2014-2015 es varen presentar les novetats en quant a la gestió del verd urbà, per la part que respecta al manteniment es va presentar:

  • Lluita contra el morrut de les palmeres mitjançant l’ús de nematodes (Steinernerma carpocapsae), dintre el pla de lluita biològica contra les plagues a la ciutat. Aquest organisme microscòpic, és un paràsit de les larves de l’escarabat, totalment inofensiu per als animals de sang calenta. D’aquesta forma tan efectiva s’aconsegueixen reduir les aplicacions amb productes fitosanitaris de síntesi.
  • Ampliació de l’àmbit de la lluita biològica amb l’ús d’insectes antagonistes, aquest any s’han ampliat les àrees de lluita contra el pugó, mitjançant l’alliberament de colònies de marietes (Adalia bipunctata) i d’una petita vespa anomenada Aphidius colemani paràsita dels pugons, per exemple del til·ler.
  • Treballs amb tela anti-germinant: s’ha incorporat a la ciutat l’ús de malla anti-herba, per evitar la proliferació de flora no desitjada entre arbustives, sobretot en parterres afectats per la presència de gram i evitant així l’ús d’herbicides, encara que selectius, no deixen de ser nocius.

S’ha utilitzat aquesta pràctica al parc bosc, a la plaça botànica, al carrer Tramuntana, etc.

  • Reducció dels m² de gespa transformant-los en parterres d’arbustiva vivaç.
  • Implantació del programa de gestió d’incidències unificat per a tots els serveis
  • Presentació del programa d’inventari i de gestió de jardins a l’exposició internacional de programari lliure de la UOC.
  • Organitzant festes de participació ciutadana per al foment de la cultura dels espais verds, la festa de l’arbre amb la participació de més de 600 escolars, participant al FIRAGRI amb un stand dedicat als paisatges de l’Empordà, a la mostra floral de les fires i festes de la Sta creu.

Entre d’altres millores a la ciutat proposades pels tècnics del consistori i dels responsables del manteniment de la jardineria de la ciutat

Figueres rep la distinció amb 4 flors d’honor

El passat dia 16 de setembre el jurat del certamen de Viles Florides, en el qual hi participen fins a 86 municipis a tot Catalunya, va guardonar, amb quatre flors d’honor, la ciutat de Figueres  pel treball dut a terme durant la campanya del 2015 fins a maig de 2016. Val a dir que estem […]

Neteja especial amb sabó a la Rambla de Figueres

Un any més després d’haver acabat les Fires i Festes de la Santa Creu la ciutat torna a recuperar la normalitat i la Rambla que ha estat escenari de multitud d’actes al llarg d’aquests passats dies necessita d’un manteniment i posada a punt especial. Per aquest motiu des de Ecoserveis a més de la neteja […]

La Mostra Floral de l’any 2016 a la Casa Nouvilas

Aquests dies de Fires i festes hem pogut gaudir de la visita d’una de les cases emblemàtiques de la ciutat, la casa Nouvilas, que ha acollit la Mostra d’art floral d’enguany i la 66ena edició del concurs de roses per a aficionats. Hem pogut tenir l’honor de decorar dues de les terrasses situades a banda […]

Festa de l’arbre 2016 al Parc Bosc de Figueres

La festa de l’arbre és una jornada lúdica i d’aprenentatge adreçada, principalment als escolars Figueres. Des del departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Figueres, conjuntament amb l’empresa del manteniment de les zones verdes de Figueres, Fisersa Ecoserveis, dediquem un matí a que els alumnes de 3r i/o 4t curs de primària de les […]

Llegeix totes les notícies
FIGUERES ECOSERVEIS c/ Italia s/n - 17600 Figueres · Tel. 972 67 35 53 / 972 51 04 40 · ecoserveis@fisersa.es
Design by: iglésiesassociats