13/10/2015

Lluita biològica als Plàtans de l’avinguda Perpinyà

El dijous dia 1 d’octubre es va realitzar una actuació per combatre la plaga que afecta fortament els plàtans, anomenada tigre del plàtan.

La plaga s’anomena Corythuca ciliata, és un tipus de xinxa que s’alimenta de la saba dels plàtans, provocant una disminució de l’activitat fotosintètica de les fulles i per tant una defoliació prematura.

 

Per més informació adjuntem  l’enllaç:

http://www.j-alemany.com/plagues-i-malalties/tigre-del-pl%C3%A0tan/

 

El tipus de lluita contra aquest insecte tan molest, pot ser del tipus fumigació massiva, fet que s’ha desestimat per la nocivitat dels productes a utilitzar, i s’ha escollit poder aplicar el que s’anomena Lluita biològica.

 

Per a combatre aquesta plaga s’ha escollit un altre insecte anomenat  Anthocoris nemoralis, que és un altre tipus d’insecte, depredador natural d’altres insectes com són Psil·la o la Corythuca, que aquí ens afecta.

És a dir, és un insecte capaç d’anar a buscar la seva presa i atacar-la per menjar-se-la.

Adjuntem fitxa tècnica de la seva biologia:

 

http://controlbiologico.info/index.php/es/organismos-de-control-biologico/ocb-comerciales-enemigos-naturales/anthocoris-nemoralis

 

Tots sabem que els remeis naturals requereixen més temps per a ser efectius, però des de l’Ajuntament, recolzem els tractaments que són una aposta de futur. Aplicar insecticides provoquen una alteració del medi a mitjà termini.

FIGUERES ECOSERVEIS c/ Italia s/n - 17600 Figueres · Tel. 972 67 35 53 / 972 51 04 40 · ecoserveis@fisersa.es
Design by: iglésiesassociats